Connection Training Center

Gesine och jag tillsammans med Pegaso. Vi jobbar på att Pegaso ska få positiva erfarenheter av att röra sig mellan människor. Foto: Sara Babcock Gesine och jag tillsammans med Pegaso. Vi jobbar på att Pegaso ska få positiva erfarenheter av att röra sig mellan människor. Foto: Sara Babcock

Förra veckan hade vi instruktörsträff i Spanien! Vilken vecka! Vilka människor! 
Vi har varit 12 instruktörer från 10 olika länder. Bara en sån sak tycker jag är otroligt häftigt. Att dessutom få träffa Hannah, Shawna, Rachel och Claire samlade på samma ställe och LIVE. Ja ni förstår. Jag har haft det underbart.

Att dessutom få se uppstarten till Connection Training Center i Spanien, Cortijo de Segura, var också väldigt speciellt. En plats i världen där du kan komma på en mängd olika spännande kurser och, det bästa av allt, där alla hästarna tränas med positiv förstärkning. 

Schemat var minst sagt späckad under veckan. På förmiddagarna och fram till 14:00 tränade vi hästarna och efter lunchen hade vi föreläsningar och teori/arbete med oss själva. Det kändes faktiskt som jag redan kände alla lite eftersom vi tillbringat så mycket tid tillsammans online och redan gett mycket feedback på varandras träning och funderingar kring träning. 

Vi som går instruktörsutbildningn kommer alla från väldigt olika bakgrunder och erfarenheter. Personligen något jag ÄLSKAR. Det är otroligt lärorikt och ger utrymme för intressanta diskussioner och nya perspektiv på det egna sättet att göra saker. Det enda en kan vara säker på är att det finns fler än ett sätt att träna belöningsbaserat på!

Jag och mina fina kollegor och fröknar! För er som är intresserade av vilka de är finns info på CTs hemsida :)
Jag och mina fina kollegor och fröknar! För er som är intresserade av vilka de är finns info på CTs hemsida :)

Temat för veckan var att avsluta våra Case Studys för våra träningshästar hemma och att påbörja själva instruktörsdelen av utbildningen. Rachel hade en otroligt fin föreläsning både på starten av instruktörsdelen och på faktumet att vi alla är olika och att vi ska fundera på vilken typ av instruktör vi vill vara. Hur vill vi jobba och var. Vilken typ av lärande passar just oss och hur kan en anpassa sig till andra människors sätt att arbeta. på ett konstruktivt sätt. Hon citerade även Terry Pratchett....och citerar en Pratchett till mig så... ja då faller jag pladask. 

Tiny, Venya och jag tar en kreativ PAUS: Foto: Ní Dhuinn Imagery Tiny, Venya och jag tar en kreativ PAUS: Foto: Ní Dhuinn Imagery

Även Hannah och Shawna föreläste under veckan och vi gick igenom både företagande, att sätta upp clinics och olika coaching-metoder. Viktiga saker som att vara medvetna om våra hästar känslor har vi i princip redan ägnat månader åt men inte lika mycket om våra människo-kunders. Det var mycket intressant. Men. Mest av allt tränade vi hästar. Här på bilden ses Tiny, en flaskuppfödd åring som räddats från kötthästmarknaden och som var ganska ny på centret. Han behövde lära sig grundläggande beteenden och vardagshantering av männsikor. Otroligt arbetsvillig och smart. Påminde mig en hel del om min Koppar hemma. Plockade upp allt superfort så vårt största fokus låg på att få in bra pauser och ett avslappnat arbetssätt. Jag jobbade också med en äldre herre, Pegaso, som räddats från svält och diverse umbäranden orsakade av männsikor och som vekligen behövde positiv interaktion med flera människor och bygga upp sitt självförtroende. Sån känslig och fin pojke. Var helt otroligt att se alla hästars utveckling under veckan. Upplägget var att vi hade två egna träningshästar som vi introducerade olika betenden till. Vilka beteenden var beroende på vad just den individen behövde just då. Claire, som är den som känner hästarna bäst gav oss riktlinjer men vi jobbade väldigt fritt med hur vi gick till väga eftersom en av poängen för ett ställe som detta är att hästarna också ska var bekväma med att olika människor gör saker på olika sätt. För Pegaso t.ex var en viktig del att han skulle vilja vara en aktiv del av processen. Det var bara en vecka men tror vi alla kände att det kommer krävas massor av tid för att processa allt som vi gjorde. Kan inte ens fatta hur vi också hann med att småprata, bada och laga mat ihop :O 

Ska avsluta innan det blir alltför lång men kan verkligen rekommendera att åka till hit och uppleva hur en kan arbeta på olika sätt med hästar i en avslappnad och välkomnande miljö. Kommer definitivt att komma tillbaka snart!

Går igenom träningsupplägg med Rachel och Gesine. Foto: Ní Dhuinn Imagery
Går igenom träningsupplägg med Rachel och Gesine. Foto: Ní Dhuinn Imagery

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln