Belöningsbaserad Ridkonst i Slovakien

Venya är min instruktörskollega på CT utbildningen och en SÅ duktig tränare. Kändes priviligerat att få undervisa henne. Foto: Terik Tereza Venya är min instruktörskollega på CT utbildningen och en SÅ duktig tränare. Kändes priviligerat att få undervisa henne. Foto: Terik Tereza

Kommer nyss från Slovakien där jag hållit en kurs i Akademisk Ridkonst och pratat en hel del om hur en kan tillämpa dressyrövningar i ett belöningsbaserat system. 

Det var glädjande nog stort intresse och människor från alla typer av bakgrunder. Det ledde till ganska mycket prat om hjälpgivning och hur en kan tänka kring detta. 
Som instruktör kan jag anpassa mig till det mesta, så länge som jag uppfattar det som logiskt i ett längre perspektiv. Det är jättespännande att höra människors tankar kring detta. För egen del har jag dock landat i att ha de traditionella hjälperna som slutmål. Även om vägen dit kan se annorlunda ut.

Handtarget för ställning, nostarget för att hitta böjning på volt, matträning för hovplacering.
Handtarget för ställning, nostarget för att hitta böjning på volt, matträning för hovplacering.

Här ser vi lite olika ingångar till dressyr. På vänstra bilden arbetar Venya med ställning via handtarget och detta är tänkt att vara början på hennes och Dakotas groundwork. När en får jobba med två som känner varandra så här bra och har så mycket grundläggande beteenden på plats känns det som man kan ta 7-mila steg framåt. Jag tycker att deras arbete med ställning och böjning är något av det allra finaste jag sett. Två parter som arbetar tillsammans!

Var också roligt att se, vilket iofs gäller alla deltagare alltid, hur allting förändras när de små detaljerna kommer på plats. 

Klart att fru Get också fick vara med och kursa! Foto: Terik Tereza Klart att fru Get också fick vara med och kursa! Foto: Terik Tereza

Vi gjorde också en hel del kroppskännedoms övningar. Tycker det akademiska markarbetet är superbra även för att utveckla människans balans. 

Alltsomallt en helt fantastisk tripp. Jag hade även lite privatlektioner kring Bratislava och var väldigt glatt överrasskad över engagemanget och intresset. Dessutom, ett otroligt vackert land.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln