Hannah Weston, gymnasticerande markarbete.

Jag och Leo letar böjning på volten men pausar för lite viktigare saker. Foto: Ni Dhuinn Imagery. Jag och Leo letar böjning på volten men pausar för lite viktigare saker. Foto: Ni Dhuinn Imagery.

I december ifjol var jag ner till Cortijo de Segura igen och deltog i en kurs för Hannah. Under detta år med Connection Training har jag sett mycket av hennes träning och såklart även fått input och coachning på min egna träning från henne. Det har varit SÅ givande. Och det är otroligt peppande att träna för någon med samma intresse för biomekanik och  gymnastik genom positiv förstärkning och hästar som är med och uttrycker sig :) 

Som tränare är Hannah väldigt inkännande mot både hästarna och människor. Älskar hennes sätt att undervisa och vad hon lägger fokus på under lektionerna. Beroende på häst så jobbade vi ganska olika, men med samma röda tråd. Precis som det ska vara :)  Under veckan jobbade jag främst med Pegaso, en 10 årig spanjor. Han känns både mycket äldre och ibland mycket yngre än det, men det beror nog till största del på att hans liv innehållit en hel del umbäranden. Vårt fokus under veckan var att stabilisera det grundläggande markarbete. Hannah använder bommar och banor till en hel del av sina övningar och sådana miljöarrangemang är något jag älskar så fick med mig massor av inspiration från detta. 

På bilden nedan tränar vi kroppsmedvetenhet, kontakt och halt. Pegaso var så himla duktig. Så stor positiv skillnad i allt i hans uppenbarelse sen vi träffades i October. Känns så mycket mer lugn och förtroendefull inför människor. En av under kursen var en spansk helgdag och då pågick någon form av fågeljakt i närheten. Eftersom det är ganska öppet och även högt upp låter det ju en hel del. Pegaso tyckte det var lite läskigt med ljudet, och att gå förbi det aktuella hörnet på ridbanan där det smällde ifrån.  Men när Hannah och Claire ställde sig där som skydd gick det bra. Så fint att en rescue-häst faktiskt kan omvändas och se människor som resurs och några som garanterar att här är det tryggt, du kan slappna av.

Supergirlsen visar att de också har moves. Supergirlsen visar att de också har moves.

Vi gjorde även kroppskännedomsövningar för oss människor. Hela veckan var extremt avslappnad och vi var en liten tight grupp. Jag var väldigt stel efter all bilkörning, flygning och uttröttad efter alldeles för mycket jobb hela hösten så för mig kunde inte veckan varit bättre. Att diskutera ridning med några som är på samma nördighetsnivå känns otroligt priviligerat! Vi hann tom bada i de varma källorna nere i byn! Ska aldrig åka dit igen utan ett besök där!

Hannah förklarar hur hon ser på Leos exteriör och var hon vill se reaktioner . Veckans mest nya arbete för mig och så intressant att utforska med flera hästar under en kunnig instruktör såhär.
Hannah förklarar hur hon ser på Leos exteriör och var hon vill se reaktioner . Veckans mest nya arbete för mig och så intressant att utforska med flera hästar under en kunnig instruktör såhär.

Veckans mest intressanta var arbetet med Hannahs "engagemang" signal. Påminner om viktskift, crunches, början till skolhalt etc. men för mig mycket mer något som adresserade överlinjen än vad jag tycker de andra gör. Alla är nyttiga, men på olika sätt. Detta arbete inledde jag med Pegaso, ska bli extremt intressant och se var det tagit vägen när jag åker tillbaka i april. I vinter har jag jobbat med detta hemmavid, särskilt med Ellen som verkligen utvecklats av det. Ska skriva mer om detta längre fram. 

Vi hann också med lite långtygling och Akademisk Ridkonst. Jag visade lite om hur jag jobbar och vilket fokus jag har. Undervisade även Hannah och Claire i lite långtygling. Mitt jobb var enkelt kan jag säga med två överkvalificerade elever <3  Här nedan är Hope som rör sig som en dröm. Hon är nästan helt blind men en riktig tuffing. Här guidar jag henne genom att klappa i händerna medan vi lär in tygeltagen. 

Allt som allt en helt fantastisk vecka som avslutade ett fantastiskt år! Längtar så tills jag får åka tillbaka igen. Både jag och Hannah undervisar på Centret i April. Kom och lek med oss om du vill :D

Även jag undervisade under veckan :D Kändes hyfsat lyxigt att få prata långtygling med de här 2 söta damerna. Hopie är en riktig drömhäst av arbetsglädje och motivation.
Även jag undervisade under veckan :D Kändes hyfsat lyxigt att få prata långtygling med de här 2 söta damerna. Hopie är en riktig drömhäst av arbetsglädje och motivation.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln